U bevindt zich hier: HomeNieuwsNieuwsarchiefOproep "Gezond Natuur Wandelen"

Oproep "Gezond Natuur Wandelen"

GezNatWandelenLogo

De stichting "Gezond Natuur Wandelen" zoekt o.m. in onze wijk begeleiders voor hun binnenkort te starten wandelproject in de Haarlemmermeer.

Achtergrond

Deze stichting is een initiatief van een werkgroep waarin o.m. de volgende instanties zitting hebben: Het Provinciaal Waterleidingbedrijf van Noord-Holland (PWN), de stichting "Landschap Noord-Holland", de Koninklijke Nederlandse Bond voor Licha-melijke Opvoeding (KNBLO-NL, ofwel Koninklijke Wandelbond), en de Wandelsport Vereniging (WSV) "Avondvierdaagse Noord-Holland".

Men biedt wekelijks op meerdere locaties in het land aantrekkelijke en laagdrempelige wandelingen aan. Het is de bedoeling om deze wandelingen binnenkort ook aan te bieden in de Haarlemmermeer.

Om dit project mogelijk te maken wordt lokaal nauw samengewerkt met o.a. Sportservice Haarlemmermeer, Stichting MeerWaarde (welzijn), ANBO (ouderen), Gemeente Haarlemmermeer en Stichting Maatvast (wijkcentra).
Begeleiders gezocht
Voor deze wandelingen is men op zoek naar enthousiaste begeleiders: mensen die graag in een groene omgeving wandelen en hun geestdrift willen overbrengen op anderen die, om wat voor reden dan ook, minder bewegen.
Per wandeling zijn er twee begeleiders. De wandelingen zijn geen natuurexcursies, maar onderweg kan een van de begeleiders, of soms ook een deelnemer, kort iets over de natuur en de omgeving vertellen.
In overleg zal een dagcursus van de wandelbond worden georganiseerd voor de nieuwe vrijwillige wandel-begeleiders. Deze training is voor de begeleiders gratis.
Wie wil op regelmatige en vrijwillige basis, eens per week tot eens per maand, een wandelgroep begeleiden?
De wandelingen
Het gaat om wekelijkse wandelingen van ongeveer 1 uur waar iedereen gratis aan mee kan doen. Het voornaamste doel is het verbeteren van de gezondheid van de deelnemers.
De wandelingen starten op een vaste dag op een vaste tijd vanaf een vaste locatie; mensen hoeven zich niet van te voren op te geven.
Vooraf en/of na afloop is er de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief een kopje koffie of thee te drinken.
Nadere info & Contact
Heeft u interesse om een wandelgroep te begeleiden, neem dan contact op met de projectleider van "Gezond Natuur Wandelen regio Haarlemmermeer", Ester Saelman:
Telefoon: 06-20554887
Voor meer informatie kunt u kijken op www.gezondnatuurwandelen.nl.