U bevindt zich hier: HomeNieuwsActueelKerstboominzameling en nieuwjaarsreceptie 2017

Kerstboominzameling en nieuwjaarsreceptie 2017

Nieuwe locatie, verder heel vertrouwd

Op zaterdag 7 januari 2017 vindt de jaarlijkse milieuvriendelijke kerstboominzameling weer plaats, georganiseerd door wijkraad Overbos in samenwerking met Meerlanden en Maatvast.
Bij wijze van proef is De Boskern, Liesbos 24 als locatie gekozen. Men wil zien of de toevoer van kerstbomen op deze plaats makkelijker gaat en of de beschikbare ruimtes zich beter lenen voor aanvullende kinderactiviteiten.

Dezelfde locatie en datum worden ook gebruikt voor de nieuwjaarsborrel van de wijkraad die later op de dag wordt gehouden.
KBinzam

Gang van zaken

Ook dit jaar kunnen alle kinderen uit Overbos en directe omgeving prijzen verdienen met ingeleverde kerstbomen. Er is een maximum leeftijdsgrens van 14 jaar voor deelname. Per boom wordt een lot afgegeven. Hoe meer loten, hoe meer kans iemand maakt op een prijs.
De kinderen kunnen in de kerstvakantie alvast rondkijken en -vragen van wie zij bomen mee mogen nemen. Belangrijk is wel dat er geen bomen meegenomen worden zonder toestemming van de eigenaar. In voorgaande jaren heeft de wijkraad daar wel eens klachten over ontvangen.
Ook nog aan de boom vastzittende kruisen en plastic potten zijn niet toegestaan! Deze brengen de milieuvriendelijke verwerking door Meerlanden in gevaar.
De bomen kunnen op zaterdag 7 januari tussen 10.00 en 15.00 uur naar de Boskern, Liesbos 24 gebracht worden.
Om 16.00 uur worden de prijswinnaars en winnende loten bekend gemaakt.

Prijzengeld verhoogd!

Dit jaar verdelen we de volgende prijzen:
1e prijs € 75
2e prijs € 50
3e prijs € 35
Ook komen er nog 3 prijzen van € 25 uit de hoge hoed, en verder krijgt ieder kind dat geen prijs gewonnen heeft, een bon van € 5.

Extra activiteiten voor de kinderen

Kinderen kunnen bijkomen van het gesjouw en gesleep van kerstbomen bij een beker warme chocolademelk met een lekkere koek. Aan een grote tafel kan getekend en gekleurd worden en er worden de hele dag tekenfilms gedraaid.

Nieuwjaarsreceptie

Aansluitend op de kerstboominzameling houdt de wijkraad in De Boskern een nieuwjaarsreceptie van 18.00 tot 20.00 uur.
Samen met u, wijkbewoners en partners, willen zij het glas heffen op een mooi en voor iedereen gezond nieuw jaar.