U bevindt zich hier: HomeNieuwsActueelVolkstuinen in Overbos

Volkstuinen in Overbos

Volkstuinvereniging Overbos heeft nog een paar tuintjes

Volkstuin01
Volkstuin02
Tuinieren op een volkstuin staat de laatste tijd behoorlijk in de belangstelling.
Tuinieren is goed voor mensen die kiezen voor een gezonde levensstijl.

Mensen fietsen over het algemeen naar de tuin, zijn fysiek in beweging en oogsten heerlijke onbespoten, zelfgekweekte groenten. Ondertussen ontmoeten de tuinders elkaar en is er tijd voor een praatje.
Omdat de tuinen geen huisjes hebben, komt iedereen in de eerste plaats om te tuinieren. Iedereen tuiniert op zijn eigen manier. Sommige leden spitten ieder jaar, andere nooit.
Aan wie hartje zomer over ons complex dwaalt, valt de grote verscheidenheid op. Strak georganiseerde productietuinen worden afgewisseld door uitbundige bloemenzeeën.
Dit kan in onze vereniging naast elkaar bestaan, maar ook binnen één tuin.
Combinaties van groenten, kruiden, bloemen, fruit en klein fruit komen veel voor.
Er zijn leden die het hele jaar van hun tuin eten, zowel vers als uit de diepvries en uit pot & fles.
PePast
Er zijn nog een paar tuintjes vrij !
Kijk op www.vtvoverbos.nl voor meer informatie, of neem contact op met:
Theo Pieterse te bereiken op nummer: 06-36181162